Generał Tadeusz Jordan Rozwadowski
Re: Generał Tadeusz Jordan Rozwadowski
Dzięki, Sławku, super wystąpienie! Świetny sam pomysł konferencji.
Dzięki. Konferencja z gatunku tych potrzebnych, wartościowych i świetnie zorganizowanych.
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.
Irytujące były tylko te stada szwendaczy (czyżby bufet był blisko?). Swoją drogą, czy w Gorlicach wiszą już za Tobą listy gończe (kurczę, dostał magnes na lodówkę, a taki niewdzięczny
)

Czy gdzieś jest zapis tej konferencji dostępny on line? Nie mogłem śledzić na żywo, a coś się mi wydaje, że we wspomnianych Gorlicach będzie to traumatyczna konferencja - i dla jednego stowarzyszenia również 

Wejdź w link podany przez Ursiego (poprzednia strona wątku), wybierz zakładkę dyskusja.
Dziękuję za podpowiedź.
To niech mnie aresztują i doprowadzą na zeznania w pięknym grodzie nad Ropą.

Kiedar, klikaj śmiało. Będziesz zadowolony.
Doceńcie rolę Gorlic w historycznym pojednaniu - marszałek Józef Piłsudski i generał Tadeusz Rozwadowski na jednym pomniku. Jeszcze nie ramię w ramię, rozdzieleni senatorem Władysławem Długoszem, ale…
Doceńcie rolę Gorlic w historycznym pojednaniu - marszałek Józef Piłsudski i generał Tadeusz Rozwadowski na jednym pomniku. Jeszcze nie ramię w ramię, rozdzieleni senatorem Władysławem Długoszem, ale…
Oj, oj, oj aż pójdę kiedyś sprawdzić do gorlickiego muzeum, czy już jest tam tablica zatytuowana "tych ludzi nie obsługujemy". No niestety i jedno stowarzyszenie też już pewnie ma swoją "listę". A ja zaś jak zwykle jestem pod wrażeniem wystąpienia Ursiego
Poproszę o więcej.

Ale żeby było jasne; muzeum PTTK autentycznie lubię. Jak i całe Gorlice. Czekam jeszcze na ukazanie się jednego tekstu, żeby wydrukować dwa, oprawić i przesłać w parę miejsc w regionie z prośbą o zapoznanie się. Jeśli się uda przekonać Muzeum PTTK i Skansen Wsi Pogórzańskiej w Szymbarku (gdzie jest makieta ze sztabem operacji i Gorlickiej i manekin Rozwadowskiego) do zmiany ekspozycji, to będzie to mój wielki sukces.
Dzięki za dobre słowo o moim występie. Nie byłem tego dnia w olimpijskiej formie, ale chyba udało mi się ująć temat w miarę sprawnie.