XX Spotkanie w Sanoku

Art

Re: XX Spotkanie w Sanoku

Post autor: Art » 04 lip 2025, 20:36

No, ale powinienem być w Sanoku w lipcu, bo muszę zawieźć rysunki do zrobienia plansz (kurierami za duże ryzyko...), to pogadam z właścicielem. Zarezerwuję salę, więc powinien na to iść, tym bardziej, że sam mi zaproponował, żeby jubileuszowe zrobić tam, gdzie pierwsze.
W necie się reklamują, niedawno dość aktywnie. No, ale będę trzymał rękę na pulsie...

Art

Post autor: Art » 17 lip 2025, 22:57

24 lipca wyjazd do Zagórza. Powrót 31 lipca. Kilka dni w Sanoku, uzgadnianie spraw związanych z wystawą, plakatem, materiałami promocyjnymi - co bierze na siebie Muzeum. Nie wiem, czy nie trzeba będzie zgłosić w Urzędzie m.Sanoka zgromadzenia. Co prawda przez 19 lat nigdy nikt się nas o nic nie czepiał, ale teraz ma być z zadęciem, więc lepiej dmuchać na zimne... Trzeba się będzie spotkać z właścicielem "U Szwejka" i też kilka spraw obgadać, oczywiśćie przy kufelku "leżaka"... Chyba muszę sobie sprawić notesik i notować tematy do załatwienia i ewentualne uzgodnienia...
No i pragnę przypomnieć Szanownemu Koleżeństwu, że tak naprawdę czasu już niewiele na rezerwację miejsc noclegowych itd.
Tak przy okazji - flaga, ta co ostatnie kilka lat wisiała "Pod Zegarem", już odłożona do zabrania do Zagórza. Autografy z XX SSMAW trzeba będzie złożyć... Na dniach idę zamówić okolicznościową przypinkę. Nie będą numerowane, ale przypadnie po 1 na starych uczestników... Innych pomysłów nie mam. Może ktoś wpadnie na jakiś i coś zrobi ? W końcu, w mordę, to JUBILEUSZ - to już 20 (słownie: dwadzieścia) latek !!!

Art

Post autor: Art » 18 lip 2025, 18:20

Dziś byłem w firmie, która robiła przypinki, zwane po polsku buttonami. Wielkość, jak poprzednio - średnica 7,5 cm. Będę teraz czekał na dwie wersje z rysunkami, oczywiście Huebla. Miałem kilka propozycji, ale pani od grafik usiadła i pokazała, dlaczego trzeba z nich zrezygnować. No i zostały dwa rysunki do wyboru. Zamówiłem przy okazji kufel - już nie robią, bo kufle pękają i mają problemy. No i w tym roku będzie jeden, jedyny. Choć już mam pomysł co zrobić, żeby było ich więcej. Może inne, ale... Muszę to obgadać już na miejscu. Proponuję motyw, który już był, czyli wycinankę z Franciszkiem Józefem. Tę samą, która kiedyś wrzuciłem na koszulki. Może w tej samej firmie zamówię koszulkę dla siebie, bo moją szlag trafił - nie wytrzymała prania w pralce...

Wyjazd już ustalony, w domku podłączą mi wodę i prąd. To już tylko 7 dni...

Pudelek

Post autor: Pudelek » 18 lip 2025, 21:20

To teraz będziesz miał w domku luksusy ;)

PS>Sprawdź jakie ceny u Szwejka, bo pod Zegarem to normalnie 10-11 złotych za kufel.

Art

Post autor: Art » 19 lip 2025, 09:04

Jak mnie tam nie ma, to wodę i prąd wyłączają, w zimie by instalację wod-kan rozerwało...
Sprawdzę ceny, ale sądzę, że takie same... ta sama kalkulacja, bo ten sam właściciel. Też pamiętam, jak w Sanoku piwo było po 5 zeta... dziwne, że w moim wieku mam taką dobrą pamięć... :roll:

ODPOWIEDZ