Strona 1 z 1
					
				Pekeflejsz
				: 22 maja 2018, 17:59
				autor: admin
				No właśnie?
Co to było?
			 
			
					
				Re: Pekeflejsz
				: 23 maja 2018, 06:53
				autor: Trotta
				Peklowane mięso?
			 
			
					
				Re: Pekeflejsz
				: 23 maja 2018, 10:23
				autor: krakał
				Po naszymu Pockelfleisch. Potem się to wędziło i było Pockelrauchfleisch
			 
			
					
				Re: Pekeflejsz
				: 23 maja 2018, 13:43
				autor: admin
				Dorwałem u kumpla przepis jego ciotko-babci??? (nie wiem jak określić stopień pokrewieństwa) na właśnie pekeflejsz.
Na trzy dni zakopany do ziemi kawał mięsa (odpowiednio przyprawiony), a po tym miał być gotowy do pożycia, przez 48 godzin 
