XIX Spotkanie w Sanoku

Art

Re: XIX Spotkanie w Sanoku

Post autor: Art » 17 lip 2024, 10:16

No i zobaczymy... Było cicho i spokojnie, a tu nagle jak.... walnie... Może z 10 soób, może 15, a może więcej ??? Czy to ważne ? Ważne, że będą ci, którzy chcą... :D Kwestia terminu - druk już poszedł z datą 7-8 września, więc termin taki, jak ustaliliście...już nie zmienię.
Pozostałe elementy świeckiej tradycji, trwającej już 19 (słownie: dziewiętnaście) lat - to już ja nie ustalam...

Pudelek

Post autor: Pudelek » 17 lip 2024, 23:46

Swoją drogą otwarli znowu "Szwejka", który zaprasza na... burgery i pizzę :P Ktoś się skusi? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ursi
Kontakt:

Post autor: Ursi » 18 lip 2024, 11:44

Oddajcie zupę czosnkową i strawę 91. regimentu, bandyci międzynarodowi!

Ja czas rezerwuję. Myślę, że wiele przygotowywać nie trzeba, to w końcu spotkanie towarzyskie a nie żadne sympozjum. Ważne tylko, żeby ktoś parę tygodni wcześniej dał znać knajpie, żeby się szykowała na okupację.
Sicher jest sicher, powiedział Mannlicher i zrobił szperklapę.

Pudelek

Post autor: Pudelek » 19 lip 2024, 00:24

Jeśli chcemy jakąś prelekcję lub dwie/trzy to jeszcze sprzęt i znaleźć prelegentów ;) Cyprian się już oferował :)

Art

Post autor: Art » 19 lip 2024, 14:20

Ursusie, miało być coś więcej, niż spotkanie towarzyskie przy piwie, co ciągle zarzucał niesławnej pamięci zalożyciel starego forum. Jak sam wiesz, trochę sensownych prelekcji, kilka wystaw było. A teraz to tylko od Was zależy, jaki charakter będzie miało SSMAW. Jeśli chodzi o piwo - no cóż, mogę się go napić także i w Warszawie, albo i w Zagórzu.
A ja już nikogo do niczego namawiać nie mam zamiaru i tyle...
Na zupkę czosnkową do Szwejka zajrzę i tak....

Pudelek

Post autor: Pudelek » 20 lip 2024, 08:34

Z menu wynika, że w Szwejku żadnych zup nie ma, tylko fastfoody...

Art

Post autor: Art » 20 lip 2024, 10:57

Uuuuuuuuu... czyli została u nich tylko zupka chmielowa... ale i tak zajrzę...
A jednak zajrzałem na ich stronęk, świeżą, no i cóż ja widzę:
https://www.facebook.com/RestauracjauSz ... ocale=pl_P

Pudelek

Post autor: Pudelek » 20 lip 2024, 16:26

O, to może się rozwinęli od czerwca ;)

Cyprian

Post autor: Cyprian » 20 lip 2024, 22:39

Sprzęt będzie tradycyjnie. Rzutnik, laptop i nagłośnienie (mikrofon, głośnik). To przywiozę. Prelekcję będzie miał Sebastian Litawiński z Zakopanego "Pancerniki typu Tegetthoff w CK Kriegsmarine". Będzie to razem z prezentacją modelu pancernika Viribus Unitis, który jest już na ukończeniu.
Chciałem zdjęcia wstawić ale nie potrafię.

Art

Post autor: Art » 30 lip 2024, 23:02

Ja tak tylko, w mordę, z wieloletniego przyzwyczajenia...
Będę na bank, mam nadzieję dożyć... Tylko gdzie i jak się spotykamy ??? Ktoś coś załatwia czy załatwi ? Ktoś coś ustalił czy ustali ? Jakby co, zawsze w Zagórzu w "Malibu" można coś zjeść i wypić... :lol: A serio - czy ja, w mordę, potrafię się nie stresować, nie pytać, nie interesować SSMAW XIX ? Tyle lat, a za rok okrągła "XX" stuknie... Nio i znów - zapytacie, co on pier...niczy jak potłuczony... Wiem, mogę nie dociągnąć... Tylko, cholera, to już tyle lat... Teraz pytanie: czy zdążę, nabiera innego sensu...

ODPOWIEDZ