XX Spotkanie w Sanoku

Pudelek

Re: XX Spotkanie w Sanoku

Post autor: Pudelek » 04 sie 2025, 15:11

Super to wszystko wygląda ! :)

Co do "Szwejka", to ja zawsze miałem mieszane odczucia odnośnie powrotu... co tam go odwiedzaliśmy ostatnio, to jakoś mi to nie grało wszystko. Chciałem się upewnić w tym zdaniu pod koniec czerwca, ale nawet nie wlazłem do lokalu, bo był zamknięty w oficjalnych godzinach otwarcia. "Zegar" jest jaki jest, ale posiada właśnie ten ogromny atut w postaci tarasu i przewiewności. A i jedzenie nigdy nie było tam złe, cenowo też akceptowalne.

Awatar użytkownika
Trotta

Post autor: Trotta » 04 sie 2025, 18:58

No ostatnio pod Zegar przykatulały się jakieś mendy i zaczęły jakieś nacjonalistyczne pitolenie... ale w "Szwejku" też zdarzyć by się to mogło. W dodatku na tarasie łatwiej takich gdzieś zgubić...
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!

Art

Post autor: Art » 05 sie 2025, 16:22

Tak szczerze, to "Pod Zegarem" mnie też bardziej cieszy... Jasno, przewiewnie... Ceny pewnie takie same jak "U Szwejka", ale tu pod ręką duża kuchnia. Szarlotkę nadal mają dobrą.
"U Szwejka" zalało, więc póki co kicha... Proces przeglądu, oceny strat przez ubezpieczyciela, potem znowu SANEPID i takie inne cuda niewidy...
Kwestia mend - cóż, na to nie mamy wplywu... Mam tylko obiecane, że jeden to będzie pił browar 0%... Zobaczymy... Ursusa na bank nie będzie, więc się nie zetrą...
Dla mnie teraz kwestia bardzo ważna: czasowe ustawienie imprezy, o czym już wspominałem, bez odzewu zresztą...
Po kolei wyglada to tak:
godz. 12:00 - spotkanie przy ławeczce na deptaku.
godz. 13:00 - wymarsz na cmentarz.
godz. 14:00 - powrót do centrum
godz.15:00 - wejście do Muzeum
W Muzeum 2 referaty: Carolusa o muzyce wojskowej i Andrzeja Romaniaka o c.k. koszarach w Sanoku. Po referatach otwarcie wystawy "Emil Hübl 1890-1969 Rysunki" oraz oprowadzanie kuratorskie (no, moje z ględzeniem) po wystawie. Po zaliczeniu wystawy część nieoficjalna "Pod Zegarem".
No i teraz pytanie do Was - jak to, w mordę, czasowo ustawić ??? Teoretycznie dwie imprezy - XX SSMAW i wystawa. Ale w sumie to jedna impreza... Chyba, że chcecie podzielić na dwie, niezależne... A wtedy już mnie interesuje tylko wystawa, na którą zaproszę... Tyle rzeczy miałbym z głowy...

Pudelek

Post autor: Pudelek » 05 sie 2025, 17:35

A co, Ursi znowu ma hemoroidy??

Rozkład dnia wydaje się sensowny, ewentualnie można trochę wcześniej (np. 12.45) ruszyć na cmentarz, aby tam być o 13-stej... Do 17-17.30 powinniśmy się chyba wyrobić z referatami oraz wystawą i zacząć część nieoficjalną. Tylko co robić między 14 a 15-tą? Może jakieś piwo na przetarcie? :lol: Nie wiem czy masz już ustaloną oficjalną godzinę startu imprezy na zamku, tylko pamiętam, że między cmentarzem a dalszymi wydarzeniami zawsze była taka próżnia i ludzie się rozłazili po mieście...

Awatar użytkownika
Trotta

Post autor: Trotta » 05 sie 2025, 20:01

Art pisze:
05 sie 2025, 16:22
Kwestia mend - cóż, na to nie mamy wplywu... Mam tylko obiecane, że jeden to będzie pił browar 0%... Zobaczymy...
Ej, czekaj, nie miałem - борони Боже! - na myśli żadnego ze stałych bywalców, którzy może owszem czasem nadużyją i może wówczas konwersacja z nimi przenosi się w jakieś przeklęte nieco rewiry, względnie trzeba ich prosić o rzadsze komentowanie prelekcji. Tu irytacja swoją drogą, ale nigdy nie użyłbym tu takiego epitetu! Chodzi o typów zewnętrznych, nic ze Spotkaniami nie mających wspólnego!
Art pisze:
05 sie 2025, 16:22
No i teraz pytanie do Was - jak to, w mordę, czasowo ustawić ??? Teoretycznie dwie imprezy - XX SSMAW i wystawa. Ale w sumie to jedna impreza... Chyba, że chcecie podzielić na dwie, niezależne... A wtedy już mnie interesuje tylko wystawa, na którą zaproszę... Tyle rzeczy miałbym z głowy...
No nie dzielmy Spotkania! Tylko w takim wypadku trzeba dobrze przemyśleć rozkład jazdy, żeby się nie okazało, że do Zegara wpadamy na dwie godziny przed zamknięciem. Może rzeczywiście jakieś lekkie przyspieszenie akcji, no i do pewnego momentu chyba wypada z zegarkiem w ręku działać.
Przewidując napinkę czasową w tym roku postaram się być na miejscu już w piątkowy wieczór. Żeby część sobotnich rozmów załatwić już awansem :D
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!

Art

Post autor: Art » 05 sie 2025, 21:39

Pudelek napisał:
A co, Ursi znowu ma hemoroidy??
Nieeee, cuś mu wypadło i nie jest to ruptura mosznowa... :D Cóż, od jakiegoś czasu mu się droga wydłużyła... Z alte urpolnische Stadt Danzig to kilka kilometrów jednak jest... Mniejsza o większość, nie będzie go i tyle.
Trotto, wiem, w końcu obcy element zawsze przez nas "Pod Zegarem" przełaził... Na to nie ma rady. A z tambylców to tylko jeden podpadł chyba ze dwa razy. Aaaa, raz taki w hełmie też...
Pudelku! Mnie to się zdaje, że na ten cm,entarz to leźliśmy pół godziny, stąd moje wyliczanki. Wszystko można ustawić, ale jak ???? Na cmentarzu chwila musi być - kwiat, znicz, orkiestra wydęta swoje musi odegrać... Godzina na Zamku jeszcze nie ustalona - od naszego planu Dyrektor uzależnia godzinę rozpoczęcia - gadka na wstępie, referaty, otwarcie, przejście przez wystawkę (300 małych rysunków to szybko pójdzie) więc przed północą "Pod Zegar" się załapiemy.
Pytałem kto będzie, bo muszę zamówić przypinki i identyfikatory, żeby każdy miał - liczę te swoje ojro, dulary i inne bitekojny... Knajpiarz też mnie pytał. W Muzeum nie pytają, bo pewnie my zrobimy 90% wysokiej frekwencyi...
No nie wiem, jak ostateczny układ czasowy, pomóżcie!

Pudelek

Post autor: Pudelek » 06 sie 2025, 08:06

W sumie racja, trochę na cmentarz się idzie... Plan czasowy bym zostawił taki jaki jest, ewentualnie zacząć w muzeum z pół godziny szybciej, ale w sumie to niewielka różnica, więc 15-ta też dobra pora.

Art

Post autor: Art » 06 sie 2025, 18:42

Pudelku ! Tak 14:30 to cholera ni w de go ni w oko... Będę rozmawiał z Muzeum, to uściślę. Choć czekam na info ws plakatu, wtedy już trzeba wszystko precyzyjnie...
No, to wstępnie godziny obgadane...

ODPOWIEDZ