XX Spotkanie w Sanoku

Art

Re: XX Spotkanie w Sanoku

Post autor: Art » 01 paź 2024, 21:09

A w mordę nie pamiętam...
Ale skoro wysypałem, to pytanie: może ktoś ma nuty utworów rozpisane na blachy - oczywiście Marschmusik...
Ale to nadmiar sklerozy pewnie... Czyli ja już się nie nadaję do organizowania czegokolwiek... Tym bardziej Jubileuszowego XX SSMAW... Będę najwyżej przypominał i pośredniczył między MHS a SSMAW... o ile pośrednictwo będzie konieczne...
A tak między nami, ssmawowcami... Dobrze by było, żeby ktoś powiedział coś o historii Spotkań. Ja odpadam, mam swoją wystawę i to mój problem. Szczerze mówiąc, napisałem do Kuka, czy on by nie wygłosił... Ma wszystkie materiały (włącznie z pierwszą flagą, której nie oddał do dziś), ale nie raczył odpisać. Nie to nie... Przymusu nie ma. Tylko mam nadzieję, ze nie będzie narzekał, jak to się go lekceważy, nie docenia i przypisuje sobie jego ciężką pracę i wybitne zasługi...

Awatar użytkownika
Trotta

Post autor: Trotta » 01 paź 2024, 21:42

Hmm, nie wiem, kto ma, ale bardzo na miejscu byłby marsz 45. IR...
https://www.youtube.com/watch?v=Dz_W-sjQeIE

Jakieś zapisy nutowe da się znaleźć tu:
https://en.kliment.at/ergebnis.php?kat=2&wer=marsch
nie umiem powiedzieć, czy to kompletne marsze...
Є в Києві злота брама, На тій брамі синьо-жовта фана!

Incubus

Post autor: Incubus » 02 paź 2024, 21:21

Ach, żeby tak jeszcze w rytmie tego marsza defilada Zygmunterów...

Cyprian

Post autor: Cyprian » 02 paź 2024, 22:57

Nie byłem kilka dni a forum. Mogę potwierdzić będzie orkiestra. Przemarsz na cmentarz, hymn, potem jakiś koncert ewentualnie do piwka też coś. Szczegóły ustalimy. Mam potwierdzenie od naszej grupy. Orkiestra dęta około 12 osób. Przecwiczylismy niektóre utwory do których mamy nuty rozpisane na głosy m. in. Hymn kompozycji Haydna, Egerlaendermarsch z rep. Hoch und Deutschmeister. Pracujemy już i próbujemy.

Kiekeritz

Post autor: Kiekeritz » 03 paź 2024, 01:51

Jakby Hübl ironizował w niektórych swych rysunkach o warunkach podróży na kolei, to nieśmiało mógłbym podnieść dłoń z ewentualnym referatem. Ostatecznie jest jeszcze rok.

Art

Post autor: Art » 03 paź 2024, 10:52

No niestety, w sumie są rysunki związane z koleją, ale kolej jest na dalekim planie, z wyjatkiem jednego rysunku z pięknym koniem i przodem niby-lokomotywy... A przecież służył także w K.u.k. Bahnhof-Kommando Triest...

Pudelek

Post autor: Pudelek » 03 paź 2024, 23:29

Teresa przypomina, że może zrobić pamiątkowe koszulki, tylko musi mieć przygotowany projekt i znać rozmiary zainteresowanych. Ale na to jeszcze jest czas ;)

Art

Post autor: Art » 04 paź 2024, 08:52

Pudelku! Pamiętam, rozmawialiśmy, ale... Po pierwsze primo: zwrot kosztów. Może nawet wpłata jakimś blikiem czy czymś innym przed ich wykonaniem, bo dlaczego Tereska ma wydawać kasę ? Po drugie primo:to już sprawa Komisarza d/s XX SSMAW. Po trzecie primo:czasu, jak napisałeś, jeszcze od metra. Tyle, że pewne rzeczy rodzą się powoli i w bólach, więc warto podyskutować i pogdybać wcześniej. A założę się, że pomysłów na to, co ma być na koszulce będzie dużo, a najwięcej już po ich wykonaniu... Może zaproponować góra 3 projekty i głosowanie ??? O ile dobrze pamiętam, to wcześniejsze koszulki były robione bez dyskusji na temat wzoru...

ODPOWIEDZ