Temperaturowo przenosimy się na front włoskiTja... niech będzie, za gorąco by "polemizować".

To jasne że się pojawia na całym froncie, pisałem jedynie, że skierowano je akurat nie pod Lwów
Na froncie oczywiście były, np. pod Chyrowem i w okolicach, w grupie "Bug", potem słynna lotna kompania m.in. pod Drohobyczem. Jeśli coś lub kogoś przeoczyłem - chętnie doczytam

Pod Lwowem co i raz pojawiały się oddziały szturmowe, ale te które znalazłem, to oddziały z pociągów pancernych, np. "Śmiałego". Grupy wypadowe pociągów pancernych nazywano właśnie plutonami szturmowymi, ale to organizacyjnie inna jednostka niż Sturmtruppen od których temat się zaczął - choć w warunkach wojny 1919 r. działała podobnie. No i pojawiają się "szturmowcy"/"szturmy" jako określenie oddziału atakującego, wypadowego, ale niekoniecznie nazywanego organizacyjnie kompanią/sekcją szturmową. Albo odwrotnie - bywało, że konkretna kompania strzelecka zostawała "szturmową", ale bez zmiany nazwy.
Przybliżysz postać? Jego nie szukałem - z oddziałów szturmowych które posłano do funkcji asystencyjnych w Krakowie mam poruczników Stanisława Jachecia (8.pp/13.pp) i Otmara Schreyera (20.pp; ciekawe nazwisko jak na Polaka [?]).